Bremen Almanya’nın kuzeyinde Hamburg’dan çok çok küçük görece fakir Ortaçağ Avrupası şehri 🙂 Bremen’e ulaşımı Hamburg’dan Deutsche Bahn’dan bilet alarak gerçekleştirebilirsiniz. Deutsche Bahn Almanya’nın trenyolu şirketi bizdeki hızlı trenler gibi bir nevi ama maalesef çoğu yere gitseler bile rötar çok yapıyorlar veya hava şartlarına göre treni iptal edebiliyorlar. Her ara durakta durarak giden trenler veya gideceğiniz yere direkt giden iki tür bilet çeşidi var. Biz yaklaşık 35 euro Bremen için sadece gidiş ücreti ödedik. Açıkçası ben Bremen’in mimari yapısını ben çok sevdim. Gezeceğiniz yerler birbirlerine çok yakın bu yüzden Bremen’e bir tam gün ayırmanız yeterli. Küçük bir merkezi var ve günübirlik gezilebiliyor. Ünlü kahve markası Jacobs ve bira markası Becks’ Bremen’in markaları.

Bremen Gezilecek Yerler

Bremen’in Mızıkacıları Heykeli

Hepimizin çocukken okuduğu Grimm Kardeşlerin yazdığı Bremen’in Mızıkacıları masalının anıtı tabi ki de adının geçtiği şehre yapılmış yapılmış 🙂 Önünde fotoğraf çekilmek için sıra vardı.

Historische Altstadt – Marktplatz

Noel pazarının kurulduğu meydan burasıydı. Old Town denilebilir şehrin belediye binası da burada yer alıyor. Kurulan Noel pazarlarından biz bol bol Alman sosislisi, soslu patates kızartması falan yedik tabiki de 🙂


Bremer Rathaus

Belediye binası yine Altstadt da yer alıyor ve gotik bir yapı. Fotoğrafını çekmeye değerdi. Önüne kurulmuş renkli Noel pazarlarıyla şehrin en sevdiğim yeri Historische Altstadt oldu haliyle.

St. Petri Dom Katedrali
Yine Altstadt’da yer alan ve Aziz Petrus’a adanan bu katedral şehrin simgesi. İçine girip gezilebiliyor ama bence dış mimarisi daha güzel ve ilgi çekiciydi. Bir Protestan kilisesiymiş.

Böttcherstrasse

Ortaçağdan kalma şehrin bu dar sokağında fotoğraf çekinen çok var. Çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapıyor ama biraz tuzlular 🙂 Ünlü şekerci Bremer Bonbon Manufaktur’da buraya yakın isterseniz akide şekerlerinden alabilirsiniz.


Paula Becker-Modersohn Evi

Böttcherstrasse’de yer alan bu ev yine ortaçağ tarzında inşa edilmiş ve ilk kadın sanatçıya adanmış. Müze olarak gezilebiliyor.


Roland Heykeli

Kurtarıcı Roland şehrin simgesi. 1404 yılında inşa edilmiş ve Roma İmparatoru Şarlman’ın şövalyesiymiş. Katedrelin önünde yer alan heykel UNESCO tarafından korumaya alınmış.

Schnoor Quarter
Şehrin en eski mahallesi burasıymış. Buradaki renkli ve şirin evler şuan restore edilip cafelere, el sanatları galerilerine çevrilmiş. Biraz kalabalık ve cafeleri tuzlu bir mahalle o nedenle 🙂 Ama gelip mutlaka bu renkli evlerle fotoğraf çekilmelisiniz.

Schlachte

Bu sokak Wesser nehrinin kıyısında restore edilmiş bir sürü binasıyla yine turistlerin ilgi noktası. Burada da Noel pazarları mevcut. Altstadt’a yürüme mesafesinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *