Öncelikle Yunanistan mutfağı çok zengin ve kesinlikle lezzetli. Hangi mekana giderseniz gidin kötü yemek gelmiyor diyebilirim. Ayrıca porsiyonları çok bol, bizdeki gibi az koymuyorlar ve yemeklerine zeytinyağını ekliyorlar. Genellikle yemekten sonra tatlı ikram olarak geliyor. 2 kişi 2-3 çeşit meze ve bir uzo veya birayla kesinlikle doyar. Yunan uzosu bizim Tekirdağ altın seri gibi, daha fazla meyve tadı alabildiğiniz bir içki. Ayrıca adaya özgü Fresh Chios Beer kesinlikle çok hafif bir bira. Ayrıca Alpha’nın hafif içimli olan birasını da beğendim. Restoranlar aşırı pahalı değil ve deniz manzaralı bir yerde lüks olmadan gayet güzel yemek yiyebiliyorsunuz. İsterseniz feta peynirini mekanlarda salatanızdan ayrı olarak söyleyebiliyorsunuz veya koydurmayabiliyorsunuz. Kesinlikle lezzetli bir peynir. (Fiyatlara bahşişler dahildir.)

Notos

45€ Notos salatası, kalamar, beef makarna, 2 fresh chios beer

Etli olan makarnayı pek beğenmedik. Bir kısmı pişmiş bir kısmı pişmemiş gibiydi. Kendi mekan adlarına uyan salataları ise çok lezzetliydi. Fiyatlar normal. Sarımsaklı ekmekleri mükemmeldi.

Nostos

42€ Gümüş balığı, 2 bira, karides, Greek salad

Her şey lezzetliydi. Mekan denize sıfır. Çalışanları kibar.

Pizza Steki

40€ 2 büyük pizza, 2 bira (Alpha), kaşarlı parmak patates

Yediğim en ama en lezzetli pizzalardı… Bu fiyata Türkiye’deki pizzacılar pizzacı mı dedim. Otelimizin hemen yanında bir mekandı.

To Tsikoudho

35€ Greeek salad, domuz, mezgit, mestaka peyniri, uzo

35€ Greek salad, patlıcan ezmesi, tereyağında karides, uzo

Bu mekana 2 gece gittik çünkü çalışan garsonlardan birinin müşterilerle sohbet etmesi, samimiyeti çok hoşumuza gitti. Paramızı otelde unutmuştuk ve hiç sıkıntı etmediler, neyse ki sonradan kartımızın yanında olduğunu gördük de ödemeyi yapabildik. İkram olarak bir gece dondurma diğer gece baklava verdiler.

Kentrikó

İlk gün bu mekanda yemek yedik ve Yunan salatası aşırı lezzetliydi. Malzemeleri çok tazeydi. Salata bile kocaman geldi. Yalnızca ahtapot iyi pişmemişti çok beğenemedik. Fava ise damak zevkimize uymadı.

55€ Fava, patlıcan salatası, Greek salad, ahtapot, uskumru, uzo

Roussiko

45€ Makarna, ahtapot, uzo,

Mekanda yemekler lezzetliydi fakat tam limana yakın olduğu için cruise gemisi yanaşınca manzaramızı bozdu.

Kato Porta Tavern

20€ Pork souvlaki ve 2 bira

Souvlaki’yi ilginç bir şekilde beğendim. Lezzetliydi. Ayrıca ikram olarak patlıcan ezmesi getirdiler.

44 Bar Coffe Shop

Kokteylleri büyüktü. İkram olarak su ve çerez geliyor.

32€ 4 kokteyl

Kahveleri ise Anavatosdaki Το κάστροχωρι καφενείο Αναβαττου’da, Limandaki Pura Vida’da içtik. Frappe’lerin tatları da fiyatları da pek değişmiyor zannımca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *